Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΠΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Βιώνουμε μια παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση. Οι αντιδραστικές αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές έφεραν χώρα τη σε κατάσταση χρεωκοπίας και ανήγαγαν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε ρυθμιστές του μέλλοντος του λαού μας. Οι ευθύνες των συντηρητικών και νέοσυντηρητικών κυβερνήσεων συνεργασίας είναι τεράστιες αφού στην ουσία έπαιξαν το ρόλο του ενδιάμεσου διαχειριστή στην υπόθεση της οικονομικής καταστροφής και υποδούλωσης της πατρίδας μας.

Όλοι οι τομείς της οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής έχουν πληγεί σε υπέρτατο βαθμό. Ένας νευραλγικός τομέας, όπως αυτός της αυτοδιοίκησης δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα. Οι πόροι της αυτοδιοίκησης μειώθηκαν κατά 60% περίπου ενώ το ανθρώπινο κεφάλαιο ο κύριος μοχλός της αυτοδιοίκησης συρρικνώθηκε και συνεχίζει να συρρικνώνεται με μέτρα και αποφάσεις που υπαγορεύονται από τους διεθνείς επιστάτες και υλοποιούνται από μια κυβέρνηση μαριονέτα. Παρόλα αυτά στους περισσότερους Δήμους της χώρας δόθηκε και δίνεται μια διαρκής και επίπονη μάχη για τη στήριξη των αδύναμων ομάδων πληθυσμού με την εφαρμογή πολιτικών και εκτεταμένων σχεδίων κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας. Παρά την κρίση πολλοί δήμοι σε συνεργασία με άλλους φορείς όχι απλά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια υποστήριξης και ανακούφισης όσων επλήγησαν από τα αντιλαϊκά μέτρα και τις συνέπειες της κρίσης αλλά απεναντίας ενδυνάμωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και εφάρμοσαν σημαντικά προγράμματα νέας κοινωνικής πολιτικής.

Δυστυχώς στο Δήμο μας στο Δήμο Κορυδαλλού η δημοτική αρχή βυθισμένη στα υπέρογκα χρέη που και η ίδια δημιούργησε εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια ανασύνταξης των κοινωνικών υπηρεσιών και άφησε στην τύχη τους τις πάλαι ποτέ ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας των πολιτών. Πολλοί Παιδικοί σταθμοί έκλεισαν τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών διαλύθηκαν η τράπεζα αίματος συρρικνώθηκε τα ΚΑΠΗ λειτουργούν τυπικά, κέντρα σίτισης απόρων δεν υπάρχουν τα κοινωνικά ιατρεία έκλεισαν.

Όλα αυτά για να εξοικονομηθούν ελάχιστοι οικονομικοί πόροι. Είναι όμως τόσο μεγάλο το χρέος του Δήμου Κορυδαλλού-είναι ο όγδοος στη σειρά των καταχρεωμένων δήμων σε όλη τη χώρα ανάμεσα σε 325 δήμους-που η εξοικονόμηση που έγινε, δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα δικαστικά έξοδα για τις εκατοντάδες αγωγές των πιστωτών του ούτε φυσικά και τους επί μήνες οφειλόμενους μισθούς προς τους εργαζόμενους. Είναι πέρα από κάθε λογική σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης η εφαρμογή σχεδίων εξοικονόμησης πόρων μέσω των περικοπών δαπανών για την κοινωνική' πρόνοια και φροντίδα των αδυνάτων. Αυτή η πολιτική, πολιτική που εφάρμοσε ο Δήμος Κορυδαλλού -χωρίς βέβαια να φείδεται δαπανών προβολής αμφισβητούμενων υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες περίεργων έργων ανάπλασης-είναι μια πολιτική ίδια με αυτή των κυβερνητικών εταίρων που εξοικονομούν κεφάλαια για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις και διαλύοντας το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση. Με άλλα λόγια είναι μια πολιτική μνημονιακού τύπου μάλλον αναμενόμενη αφού η δημοτική αρχή ποτέ δεν έκρυψε τις προτιμήσεις της προς τη συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την συνέθεσαν και συνθέτουν .Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρώ την απόφασή μου να στηρίξω την υποψηφιότητά του Γιάννη Μελά αυτονόητη. Είναι μια συλλογική κίνηση με μοναδικό στόχο την απεμπλοκή του Δήμου μας από τα χρέη-δύσκολη όντως- και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του με κατεύθυνση την ουσιαστική στήριξη των δημοτών. Η πόλη μας έχει χάσει την ταυτότητα της και ο Δήμος την αξιοπιστία του. Οι διαρκείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης στο Δήμο μας για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα έχει εξοργίσει τους δημότες και έχει προβληματίσει ακόμη και τους φανατικούς υποστηρικτές της δημοτικής αρχής. Με σεβασμό για όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς θεωρώ ότι σε αυτή την τραγική συγκυρία για την πόλη μας η στήριξη της υποψηφιότητας του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού “ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ” με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μελά αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Είναι ένας ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που συνδυάζει την ορμή το δυναμισμό και τη γνώση των νέων ανθρώπων με την εμπειρία των παλαιοτέρων. Πάνω από όλα διαθέτει θέληση και δύναμη να πράξει αλλά και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά που έχουν σχηματίσει ένα επικίνδυνο τέλμα για το Δήμο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.