Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

«Οι μάζες δεν διψούν για την αλήθεια. Στρέφουν τα μάτια μακριά από τις ενδείξεις της, προτιμώντας να θεοποιούν το σφάλμα, εφόσον το σφάλμα τους ξελογιάζει. Εκείνος που τους προσφέρει φαντασιώσεις γίνεται εύκολα αφέντης τους. Και ο άλλος που πασχίζει να διαλύσει τις φαντασιώσεις τους γίνεται πάντοτε εχθρός τους»

Gustave Le Bon, Το πλήθος: Μελέτη για τον λαϊκό νου.

Ενέχει μεγάλη δόση ειρωνείας το πόσο σύγχρονο ακούγεται το προ 120 ετών σύγγραμμα του Γάλλου κοινωνιολόγου. Τουλάχιστον για τέσσερις δεκαετίες είχαμε επιτρέψει, λειτουργώντας σαν άμορφη μάζα, την επικράτηση ηθικά και κοινωνικά παρηκμασμένων ανθρώπων που λυμαίνονταν την κεντρική εξουσία. Το ίδιο βρίσκει αναφορές, ως το έτερο συγκοινωνούν δοχείο, και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Είναι καιρός σαν πολίτες, αλλά και σαν δημότες της πόλης μας να μην επιτρέψουμε να θεοποιηθεί το σφάλμα παρελθόντων ετών με φθηνά ξελογιάσματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση περιέχει στην ίδια της τη φύση τις αρχές της συνεργασίας, και μιας διαλεκτικής μεταξύ των Δημοτών και Του Δήμου, λόγω και του όγκου των συμμετεχόντων. Μία μορφή άμεσης και πρωτογενούς δημοκρατίας. Μία τοπική αυτοδιοίκηση, όπου η Δημοτική αρχή δεν θα προτάσσει φαντασιώσεις αλλά ρεαλισμό και πρόγραμμα, βασισμένο σε πραγματικά προβλήματα, δίχως τα περιττά φληναφήματα.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ και ο ανεξάρτητος συνδυασμός “ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ”, πλαισιωμένος από ανθρώπους με “δίψα” για προσφορά προς τους συνδημότες τους, εγγυώνται μέσω των εργατοωρών και των “ενσήμων” της εργασιακής τους πορείας, την αγνή και καθαρή τους πρόθεση για ειλικρινή συμμετοχή στα κοινά της Πόλης μας. 
Γέννημα θρέμμα και εγώ του Κορυδαλλού μας, όπου κατοικώ και εργάζομαι, δίνω την έμπρακτη στήριξη μου στην προσπάθεια όλων των ανθρώπων του ανεξάρτητου συνδυασμού “ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ” και στον ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΛΑ!



Παρασχάκης Σταμάτης
Αρχιτέκτων Μηχανικός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.