Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ



Τη φετινή χρονιά, η "γιορτή της γυναίκας" στην Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο, μια ξεχωριστή σημασία. Η απόδοση τιμής στη γυναίκα-μάνα, στη σύντροφο, στην εργαζόμενη, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση για την κοινωνία μας. 

Στα πολύ δύσκολα όμως χρόνια που περνάμε, στα χρόνια της κρίσης, της φτώχειας και της απαξίωσης των ηθικών και κοινωνικών αξιών, η γυναίκα έχει μετατραπεί σε ένα ακάματο αχθοφόρο των τεράστιων βαρών τα οποία επιβάλει η αδυσώπητη κοινωνική πραγματικότητα.

Σήμερα η γυναίκα βλέπει με οδύνη το σύντροφό της, το παιδί της, τον ίδιο της τον εαυτό να υποφέρει και να χάνει σχεδόν κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι η γυναίκα από τη μία που δίνει τη δική της αέναη μάχη για την οικογένεια και την κοινωνία και είναι η πολιτεία από την άλλη που οφείλει να στηρίζει εσαεί αυτόν τον αγώνα, όχι δίνοντας κάθε χρόνο έναν πρόσκαιρο επετειακό τόνο με γιορτές και πανηγύρια αλλά κατοχυρώνοντας για την γυναίκα δικαιώματα και προνόμια που την θωρακίζουν και δικαιώνουν τον πολύπλευρο ρόλο τους.

Ευχές, τιμές αλλά και δεσμεύσεις λοιπόν πρέπει να συνοδεύουν τις γυναίκες στον αγώνα τους, και σήμερα και πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.