Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Εδώ Κορυδαλλός
Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός
Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μελάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σήμερα είναι ημέρα υπενθύμισης προς όλους και όλες. Είναι ημέρα που οφείλουμε να θυμηθούμε την τεράστια υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Κάθε παιδί που χάνεται, κάθε παιδί που μένει απροστάτευτο από την νόσο είναι στην ουσία μια πληγή και ένας κόλαφος για την κοινωνία.
Τα παιδιά είναι ο εαυτός μας και η συνέχεια στο μακρύ δρόμο της ανθρωπότητας μέσα στην ιστορία.
Μένει σε εμάς να αποδείξουμε τον ανθρωπισμό μας παίρνοντας γενναίες αποφάσεις για την καταπολέμηση της επάρατης νόσου στα παιδιά. Η μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας είναι δείγμα υψηλού πολιτισμού, ήθους και αλληλεγγύης. Η παγκόσμια κοινότητα κατασπαταλά τεράστια ποσά, καταξοδεύει πόρους και ανθρώπινο πνευματικό δυναμικό στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων αλλά και στην δημιουργία περιττών καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών που πολλές φορές δημιουργούνται για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία μας και να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια των ισχυρών της γης.  

Φείδεται όμως η σύγχρονη κοινωνία πόρων και προσπαθειών για την έρευνα και την περίθαλψη. Περιορίζει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία και αντιμετωπίζει με στυγνά λογιστικά κριτήρια τις δαπάνες νοσηλείας παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει αλλάξει.
Φορέας δε αλλαγής πολιτικής είναι ο άνθρωπος. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες και ας μην μένουμε αδιάφοροι απέναντι στο πρόβλημα. Δεν φτάνει η ευαισθητοποίησή μας  ούτε μόνο την συγκεκριμένη μέρα ούτε όταν ο καρκίνος χτυπήσει την δική μας πόρτα. Είναι υπέρτατο καθήκον, είναι ηθική υποχρέωση για όλους μας. Απαιτείται μάχη, αγώνας και σύγκρουση. Η υγεία και ακόμη περισσότερο η υγεία των παιδιών είναι μη διαπραγματεύσιμη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.