Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Για το νέο Δημαρχείο

Το νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού ανήκει στους δημότες της πόλης. Είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών πολλών ανθρώπων, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων , υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου και πολλών άλλων παραγόντων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 

Η αποπεράτωση και έναρξη λειτουργίας του νέου Δημαρχείου δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο μικροπαραταξιακής εκμετάλλευσης και λαϊκίστικων πανηγυρισμών. Κάθε προσπάθεια ταύτισης του νέου Δημαρχείου αποκλειστικά με συγκεκριμένα πρόσωπα εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ο κομπασμός και η έλλειψη αυτοσυγκράτησης προκαλούν το κοινό αίσθημα σε εποχές σκληρής λιτότητας και δοκιμασίας. 


Οι κάτοικοι της πόλης διατηρούν τα δικά τους αξιολογικά κριτήρια και θα αποδώσουν τα εύσημα σε όσους εκείνοι νομίζουν ότι τα αξίζουν. Κάθε σχέδιο δημιουργίας εντυπώσεων και επικοινωνιακής κεφαλαιοποίησης του γεγονότος της έναρξης λειτουργίας του νέου Δημαρχείου θα πέσει στο κενό αφού οι πολίτες γνωρίζουν και πρόσωπα και πράγματα. 


Σε μια πολύ δύσκολη εποχή όπου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δίνει τη μάχη για την επιβίωση, θα ήταν προτιμότερο να στέρξουμε τους συνανθρώπους μας παρά να στήνουμε φιέστες που προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση θυμηδία και στη χειρότερη δικαιολογημένη οργή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.